4.4.2022. 20:46
0
Tahirović se kaje zbog ubistva kolege Almira Škrijelja: Opsovao mi je mrtvu majku, zbog čega sam poludio i uzeo nož
Svjedočeći u svoju korist, Sead Tahirović, koji je optužen za ubistvo Almira Škrijelja, svog nadređenog i rukovodioca smještaja JU Studentski centar, danas je u sudnici Kantonalnog suda u Sarajevu izjavio da se kaje te da mu je žao porodice oštećenog, djece i ostalih članova porodice ubijenog. Nakon ove izjave i na zahtjev Zakire Mahmutović-Škrijelj, supruge ubijenog Almira koja je počela da plače, predsjedavajuća Vijeća sutkinja Melika Murtezić je ročište nakratko prekinula.

Tahirović je, stojeći na mjestu za svjedoke, ispričao da se sa Škrijeljem poznavao godinama, ali da su nesuglasice između njih počele 2018. Uglavnom se, pojasnio je, radio o verbalnom konfliktu.

- Ranijih godina sam ukazivao na javašluk i nepravilnosti koje su se dešavale u Studentskom centru, ali sam se iz Sindikata isključio 2018. kada je krenula sistematizacija. Kasnije sam saznao da je Almir izabran za predsjednika. Bio sam protiv jer je bilo ljudi koji su tu radili mnogo više godina od njega, kazao je optuženi, koji je u jednom trenutku i zaplakao. Potom se prisjetio 20. februara 2020. godine.

- U uobičajeno vrijeme sam došao na posao. Popili smo kafu, a onda sam otišao u podrum gdje sam sa kolegama sjekao sudžuku. Ubrzo sam se popeo na sprat u svoju kancelariju i na sto sam ostavio nož. Neko me je zovnuo iz susjedne kancelarije u kojoj su bili Škrijelj i nekoliko kolegica i rekao e taman i Sejo da može prisustvovati. Naslonio sam se na štok vrata i pozdravio se sa svima. Rekao sam da ja nemam zbog čega biti prisutan, a Škrijelj mi je kroz šalu rekao: “Vidi ove budale što neće.”

Pitao sam ga kako on može biti predsjednik Sindikata kad je tek nedavno došao? Škrijelj je izrevoltiran zbog toga ustao i rekao da se obračunamo i izađemo napolje. Opsovao mi je i mrtvu majku, zbog čega sam poludio. Majka mi je umrla 2017. Uzeo sam nož sa stola i udario ga. Krenuo sam za njim i sjećam se kolege Vehida da govori: “Nemoj mene”, ispričao je Tahirović, koji je nakon ročišta vraćen u pritvor sarajevskog zatvora.

Tahirović se, prema optužnici Tužilaštva KS-a, tereti da je 20. februara 2020. oko 11.30 sati, u prostorijama JU Studentski centar Univerziteta u Sarajevu, u Ulici Bosne srebrene, općina Novi Grad Sarajevo, nakon kraće verbalne prepirke nožem ubo Škrijelja u gornji dio tijela u predio leđa sa lijeve strane, zbog čega je Škrijelj istrčao iz jedne od kancelarija Studentskog centra. Potom je stigao oštećenog i nastavio ga udarati i ubadati nožem po raznim dijelovima tijela, usljed čega je oštećeni preminuo na licu mjesta.

Ročištu je prisustvovao veliki broj prijatelja i članova porodice ubijenog Škrijelja. Neki od njih su zatražili da se obrate Vijeću, ali im je rečeno da će to moći učiniti tokom iznošenja završnih riječi koje su zakazane za 28. april ove godine. Inače, jučerašnje suđenje je obezbjeđivao veliki broj sudskih policajaca. 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.