25.4.2022. 20:13
0
Bijeg iz KPZ Sarajevo: Amel Sejfović na optuženičkoj klupi ponovo 18. maja
U Kantonalnom sudu u Sarajevu za 18. maj zakazan je početak ponovljenog postupka u predmetu protiv Amela Sejfovića i ostalih zbog bijega iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) u Sarajevu. Ovu informaciju potvrdio je Avazu advokat Senad Kreho, koji zastupa Igora Miloša.

Vrhovni sud Federacije BiH je u martu ukinuo presudu Kantonalnog suda u Sarajevu kojom je Amel Sejfović bio osuđen na 10 godina zatvora zbog bijega iz KPZ-a.

Presuda je ukinuta i njegovim pomagačima te je predmet vraćen Kantonalnom sudu Sarajevo na ponovno suđenje.

Vrhovni sud FBiH djelimično je uvažio žalbe odbrane Sejfovića i ostalih.

Amel Sejfović je bio osuđen zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a, dok su ostali proglašeni krivima za pomaganje. On je zbog bijega bio osuđen na 10 godina, Igor Miloš na godinu, Dževad Hazić sedam, dok je Amir Ibrahimi dobio pet godina zatvora.

Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka. U ovom predmetu se sudilo još i Igoru Buzovu, Sanjinu Borčaku i Mirzi Fazliću, koji su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice koje su sklopili s Tužilaštvom KS.

Optuženi Amel Sejfović u KPZ-u Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke “Raiffeisen banke”, kojom prilikom je ubijen biciklista.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.