29.4.2022. 9:17
0
Podignuta optužnica: Zet pretukao punicu pa prijetio nožem da će je ubiti
Maid T. (34) iz Maglaja optužen je da je pretukao punicu, majku svoje supruge, ispred lokala u kojem je radila. Maid je ženu udarao šakama i šutao nogama, a potom je izvadio nož i prijetio da će je ubiti.

Protiv njega je Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo optužnicu zbog krivičnih djela nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti.

Prema navodima optužnice, on je krivično djelo počinio 1. oktobra prošle godine oko 11.30 sati u bašti ugostiteljskog objekta. Naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem prema punici K. A. A. ugrozio je građanski mir - navodi se u optužnici.

Kako se dodaje u optužnici, kada je došao u lokal znajući da je njegova punica tu zaposlena, prvo ju je pozvao u baštu, a potom počeo udarati. Kako se dodaje, od tih udaraca je žena pala na terasu objekta.

Također se navodi da ju je zet tada nastavio šutati nogama i udarati po raznim dijelovima tijela. Nakon toga je iz dukserice izvadio metalni nož prijeteći da će je ubiti.

U optužnici se navodi da je optuženog savladao inspektor policije PS Maglaj R. M., koji je intervenirao i uz pomoć poluge mu izvadio nož iz ruke te ga sklonio od žene.

On je potom uhapšen, ali je i dalje nastavio s prijetnjama punici da će je ubiti nazivajući je pogrdnim riječima.

Žena je u ovom napadu zadobila lakše povrede u vidu nagnječenja grudnog koša i nagnječenja dijela kičme.

- Naročito drskim i bezobzirnim ponašanjem i nasiljem ugrozio je građanski mir i tom prilikom lako tjelesno povrijedio jednu osobu, ugrozio sigurnost osobe ozbiljnom prijetnjom da će napasti na život ili tijelo te izazvao uznemirenje građana - navodi se u optužnici.

Optužnicu je u cijelosti potvrdio sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda u Zavidovićima, pišu Nezavisne.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.