12.5.2022. 12:48
0
Osumnjičenom Rađeviću ukinut pritvor i određene mjere zabrane
Sud Bosne i Hercegovine donio je rješenje kojim je usvojen prijedlog Tužilaštva BiH (predmet Bojan Cvijetić i drugi), pa je osumnjičenom Saši Rađeviću ukinut pritvor, te su mu određene mjere zabrane.

Mjere zabrane podrazumjevaju - zabranu napuštanja boravišta, čime se kretanje osumnjičenog ograničava isključivo na njegovo mjesto boravišta koje osumnjičeni ne smije napuštati bez prethodnog odobrenja Suda, izuzev ukoliko ga napušta da bi se pojavio u ovoj krivičnopravnoj stvari po pozivu Suda ili Tužilaštva BiH.

Provjeru mjere zabrane napuštanja boravišta provodit će ovlaštena službena lica Policijske uprave Gradiške tako što će najmanje tri puta sedmično, nasumice, kontrolisati da li osumnjičeni boravi na naznačenoj adresi, te pismeno obavijestiti Sud ukoliko osumnjičeni ne bude zatečen na adresi.

Istovremeno, izrečena mu je zabrana putovanja, a radi izvršenja ove mjere osumnjičenom se zabranjuje putovanje van Bosne i Hercegovine.

U cilju izvršenja ove zabrane od osumnjičenog se privremeno oduzima važeća putna isprava kao i drugi dokumenti koji mogu poslužiti u navedenu svrhu koje će osumnjičeni bez odlaganja dostaviti Sudu ili drugom organu po odobrenju Suda, te se osumnjičenom zabranjuje prelazak državne granice uz korištenje lične karte kao i drugih dokumenata koje mogu poslužiti u tu svrhu.

Osumnjičenom je određena i zabrana sastajanja s određenim osobama na način da mu se zabranjuje svaki oblik kontaktiranja i sastajanja s drugim osumnjičenim licima kao i svjedocima u ovom krivičnom predmetu.

Bojan Cvijetić i drugi osumnjičeni su da su počinili krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, saopćeno je iz Suda BiH. 


(Fena) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.