29.6.2022. 16:29
0
Pogledajte akciju Specijalne policijske jedinice u Kaknju: Uhapšena osoba osumnjičena za aktiviranje eksplozivne naprave
U nastavku aktivnosti na potpunom rasvjetljavanju više krivičnih djela počinjenih dana 18.04.2022. godine kada je u ulici 29. novembar, općina Kakanj, u dvorištu kuće vlasništvo H.A. bačena nepoznata eksplozivna naprava, policijski službenici Sektora kriminalističke policije, Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su, u saradnji sa službenicima Specijalne policijske jedinice MUP-a ZDK, lišili slobode još jedno lice na području općine Kakanj.

Nakon što je dana 07.06.2022. godine, lice Đ.E iz Zenice, uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, predat u nadležnost i dalje postupanje Kantonalnom tužilaštvu ZDK, zbog postojanja osnova sumnje da je u sticaju počinio krivična djela na štetu oštećenog H.A., policijski službenici Uprave policije MUP-a ZDK su nastavili sa provođenjem intenzivnih i sveobuhvatnih mjera i radnji na rasvjetljavanju svih okolnosti pod kojima su izvršena predmetna krivična djela.

S tim u vezi, dana 29.06.2022.godine, slobode je lišeno lice E.D., rođen 1961.godine, iz Kaknja zbog postojanja osnova sumnje da je kao saizvršilac, izvršio krivična djela: "Izazivanje opće opasnosti", "Oštećenje tuđe stvari" i "Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija".

Oslobođenje nezvanično saznaje da se radi o Ezedinu Delibašiću iz Kaknja. 

Nakon što se završi kriminalistička obrada isti će uz dopunu Izvještaja o počinjenim krivičnim djelima, biti predat postupajućem tužiocu Kantonalnog tužilaštva ZDK u nadležnost i daljnje postupanje.

Video snimak hapšenja možete pogledati OVDJE.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.