18.8.2022. 17:40
0
Nagrađen posebni istražni tim formiran radi rasvjetljavanja ubistva policajaca Šehovića i Vujinovića
Nagrađen je posebni istražni tim Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo (KS), formiran radi rasvjetljavanja ubistva policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, saopćeno je iz te uprave.

Petorici policijskih službenika, članovima ovog tima, bit će uručeni zlatne policijske značke i pištolji s posvetom, dok će član tima, državni službenik, biti nagrađen ručnim satom s posvetom.

- Kao što je u svojim javnim istupima vrlo često naglašavao, policijski komesar Uprave policije MUP-a KS, generalni inspektor policije Nusret Selimović, odmah je po preuzimanju ove funkcije, kao jedan od apsolutnih prioriteta u radu Uprave postavio intenziviranje rada na preduzimanju svih neophodnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnog djela teškog ubistva policijskih službenika Šehović Adisa i Vujinović Davora te identifikaciji i pronalasku izvršilaca ovog gnusnog zločina - citat je iz saopćenja.

S tim u vezi, formiran je poseban tim istražitelja Uprave policije, koji je pod direktnim nadzorom postupajućih tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu i u saradnji s drugim domaćim i međunarodnim policijskim agencijama i institucijama, poduzimao neophodne istražne i druge aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju tog teškog krivičnog djela.

Službenici Uprave policije, koji su bili članovi posebnog istražnog tima, tom prilikom su ispoljili visok stepen profesionalizma, lične hrabrosti, kreativnosti, samoinicijativnosti, odgovornosti i stručne sposobnosti tokom provođenja ove izuzetno zahtjevne i složene istrage te su na taj način dali nemjerljiv i izuzetan doprinos rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnog djela te identifikaciji počinilaca. 

- Zbog svega navedenog, Uprava policije MUP-a Kantona Sarajevo je putem Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo podnijela inicijativu Vladi Kantona za dodjelu novčane nagrade za pet policijskih i jednog državnog službenika Uprave policije. Vlada je prihvatila inicijativu i svojim zaključkom zadužila Upravu policije da isplati novčane nagrade članovima posebnog istražnog tima. Osim novčanih nagrada, u skladu sa Pravilnikom o priznanjima, pohvalama i nagradama organizacionim jedinicama i uposlenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo i Uprave policije, policijski komesar je donio rješenja o dodjeli pojedinačnih priznanja i nagrada te će policijskim službenicima, članovima navedenog tima, biti dodijeljene zlatne policijske značke i pištolji sa posvetom, dok će državnom službeniku biti dodijeljen ručni sat sa posvetom za doprinos u uspješnoj realizaciji ovog složenog zadatka. Ovo je samo jedan od primjera pravilne procjene i opredjeljenja menadžmenta Uprave policije, koji je uz nesebično, profesionalno i požrtvovano djelovanje angažovanih istražitelja, doveo do konačnog rasvjetljavanja ovog teškog zločina - navedeno je iz Uprave.

U tom smislu, istaknuto je dalje u saopćenju, policijski komesar ponovo naglašava ličnu, ali i institucionalnu opredijeljenost da u budućem radu i djelovanju policija ostane potpuno nezavisna, sposobna da se odupre svim vrstama negativnih uticaja i pritisaka, svakodnevno jačajući vlastiti profesionalizam, posebno fokusirana na krivična djela  organizovanog kriminala i korupcije, što će zasigurno omogućiti stvaranje povoljnijeg sigurnosnog ambijenta, kako u Kantonu Sarajevo, tako i u cijeloj državi. 



(Fena) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.