22.9.2022. 13:17
0
Pogledajte privođenje Sade Đuguma u FUP
Pripadnici Federalne uprave policije priveli su danas Sadu Đuguma u prostorije FUP-a u Mostaru.

Prema informacijama sa lica mjesta, akcija se odnosi na krivična djela organiziranog kriminala.

Snimak njegovg privođenja pogledajte ovdje.

Ranije hapšen

U akciji kodnog naziva "Impact" istražitelji Federalne uprave policije hapsili su području Mostara grupu Sade Đuguma 2020.godine.

Sado Đugum odavno puni stupce crne hronike, a javnosti je poznat i zbog ugrožavanja sigurnosti.

Pripadnici policije Zapadnohercegovačkog kantona uhapsili su Sadu Seferovića, koji se predstavlja i kao Sado Đugum u aprilu 2019. godine zbog ugrožavanja sigurnosti.

Glumio u filmu

Đugum je uhapšen nakon što je duže od pola godine bio pod policijskom promatranjem. I odranije je javnosti bio poznat, a u medijima je predstavljan kao član bajkerske grupe "United Tribuns"

Zanimljivo je da je uhapšeni Sado glumio u filmu o hajdučkom junaku Mijatu Tomiću „Hajduk“, koji je prikazivan i publici s ovih područja u evropskim zemljama. On u tom ostvarenju glumi kadiju i zapovjednika duvanjske regije. 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.