6.12.2022. 22:30
3
Tužilaštvo KS podiže optužnicu za ubistvo sarajevskih policajaca: Otkriveno ko je pucao u Šehovića i Vujinovića?
Tužilaštvo Kantona Sarajevo, nakon četvorogodišnje agonije sutra će najvjerovatnije podići optužnicu za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine na Alipašinom Polju u Sarajevu.

Na taj način konačno će biti stavljena tačka na istragu dugu skoro četiri godine, piše Avaz. 

Optužnica će biti podignuta protiv najmanje tri osobe među kojima su Aleksandar Macan, njegov vjenčani kum Sava Marinkovića te Marko Trifković Žižan.

Svi oni se nalaze u pritvoru mjesecima, a Macan već skoro godinu dana. 

Podsjećamo, Marinković je u avgustu ove godine izručen BiH iz Njemačke što je rezultiralo da se istraga ubrza i što je dovelo do podizanja optužnice. Međutim, veliku ulogu u istrazi i dokumentiranju ovog zločina imali su istražitelji MUP-a KS. 

Macan je nakon predaje tvrdio da je Marinković pucao u policajce, a da je on bio vozač, ali takve navode nikada nije potvrdio Žižan. Ali, optužnica će konačno razotkriti ko je bio direktni izvršilac ovog krivičnog djela, a ko su pomagači. 

Iskazi svjedoka otkrivaju ko je imao kakvu ulogu u ovom krivičnom djelu.

Svi osumnjičeni u petak su boravili u Tužilaštvu KS, navodi Avaz. 



3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.