10.1.2023. 14:14
1
Pogledajte kako izgleda Aleksandar Macan, optuženi za ubistvo sarajevskih policajaca
Pred sutkinjom Kantonalnog suda u Sarajevu Melikom Murtezić, u toku je ročište povodom izjašnjenja o krivici u predmetu protiv trojice optuženih za ubistvo policijskih službenika MUP-a KS Adisa Šehovića i Davora Vujinovića.

Optuženi Savo Marinković, Aleksandar Macan i Marko Trifković stigli su u Kantonalni uz velike mjere osiguranja. 

U sudnici su prisutni, kako javlja novinarka "Avaza" s lica mjesta, i kolege ubijenih policajaca. 

Podsjetimo, optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje oko 4:20 sati, nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u policijske službenike Adisa Šehovića i Davora Vujinovića koji su se nalazili u policijskom automobilu. Policijski službenici su ubijeni, tako što je Adis Šehović od zadobijenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen, usljed čega je nekoliko sati nakon podlegao povredama.

Neki dokazi su protkrijepljeni i podacima iz aplikacija Sky i Anom, koje je pribavilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo putem međunarodne pravne pomoći, tačnije, pravosudnih organa Sjedinjenih Država i Francuske, prenosi avaz..

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.