30.1.2023. 10:24
0
Osumnjičeni za ubistvo policajaca danas u sudu: Bit će poznat datum početka suđenja
U Kantonalnom sudu Sarajevo za danas je zakazana je statusna konferencija u predmetu protiv Save Marinkovića, Aleksandra Macana i Marka Trifkovića, optuženih za ubistvo pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo Adisa Šehovića i Davora Vujinovića 2018. godine.

Prema riječima sudije Igora Todorovića, predsjedavajućeg Vijeća, na statusnoj konferenciji bit će dogovorena dinamika zakazivanja glavnih pretresa te određen datum početka suđenja.

Optuženi se terete da su 26. oktobra 2018. godine u naselju Alipašino Polje u 4.20 sati, a nakon što su ih policijski službenici zatekli u krađi vozila Golfa u Geteovoj ulici, ispalili najmanje 20 hitaca u Šehovića i Vujinovića, koji su se nalazili u službenom automobilu.

Adis Šehović je od zadobivenih povreda odmah preminuo, dok je Davor Vujinović teško ranjen te je nakon nekoliko sati podlegao povredama. Poslije četiri godine intenzivne i kompleksne istrage Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je optužnicu koja je potvrđena u decembru prošle godine, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.