11.5.2023. 16:26
0
Tužilaštvo BiH traži pritvor za četvero osumnjičenih u akciji 'Start'
Nakon ispitivanja osumnjičenih u prisustvu njihovih odvjetnika, postupajući tužitelj uputio je prema Sudu BiH, prijedlog za određivanje mjere pritvora za sve četiri osumnjičene osobe koje su predane Tužiteljstvu BiH u okviru akcije kodnog naziva “Start”.


Pritvor je predložen iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), b) i c) ZKP BiH, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponovo počiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto.

Osobe lišene slobode u okviru predmeta Tužiteljstva BiH, terete se za organizirani kriminal, povezan sa pranjem novca i koruptivnim kaznenim djelima.

Prijedlog za određivanje pritvora, upućen je Sudu BiH. 



(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.