18.5.2023. 21:16
0
Ovo su tri žene koje su stradale kod Bosanskog Šamca
FOTO: Facebook
Općina Šamac proglasila je petak 19. maj Danom žalosti zbog stravične saobraćajne nesreće u kojoj su jučer život izgubile Bojana Gazetić (28), Dijana Đurić (54) i Soka Stević (54), sve iz Šamca.

Tragedija se dogodila oko 16.20 sati u Novom Selu, na magistralnom putu Bosanski Šamac - Brčko, kada je došlo do stravičnog sudara Peugeota sa kamionom Mercedes.

Kako je potvrđeno u policiji za volanom Peugeota bila je Gazetić, dok je kamionom upravljao D.R.

- Sve tri žene su iz Bosanskog Šamca, ali su zaposlene u Brčkom. Gazetić je radila kao zdravstveni radnik u brčanskoj bolnici, Đurić je bila zaposlena u Vladi Brčko Distrikta, a Stević u jednoj telekomunikacinoj firmi. Često su zajedno putovale na posao i nazad kući - kaže dobro upućeni izvor UNAWorlda.

Tako je bilo i jučer. Na kraju radnog vremena krenule su kući za Bosanski Šamac, kada ih je zadesila tragedija. Tačan uzrok i okolnosti sudara se istražuju, a prvi rezultati istrage ukazuju da je tragediji dao doprinos mokar i klizav kolovoz.

- Kretale su se prema Šamcu i sumnja se da je Peugeot, u jednoj blažoj krivini, proklizao, najvjerovatnije usljed mokrog kolovoza. Vozač je zbog toga izgubio kontrolu nad automobilom koji se zanio i desnom bočnom stranom praktično podletio pod kamion s cisternom, koji je naišao iz suprotnog pravca. Udar je bio toliko jak da su sve tri na mjestu ostale mrtve - kaže izvor UNAworlda.

U PU Bijeljina navode da je uviđaj na licu mjesta izvršio dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, iz kojeg se nisu oglašavali o ovoj tragediji.

- Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne mjere i radnje, kako bi se utvrdili tačni uzroci koji su doveli do ove teške saobraćajne nezgode u kojoj su izgubljena tri života - saopćeno je iz PU Bijeljina.

Ova tragedija je potresla cijeli Bosanski Šamac. Poznanici stradalih u nevjerici kažu da je iza Đurić i Stević ostalo po dvoje djece, dok Gazetić nije bila udata.

Povodom teške saobraćajne nesreće Općina Šamac je donijela odluku da se petak 19. maj proglasi Danom žalosti na području ove lokalne zajednice.

- Dan žalosti obilježava se spuštanjem zastave na pola koplja na zgradi Općinske uprave, javnim preduzećima, javnim ustanovama i svim organizacijama na području općine Bosanski Šamac. Zbog Dana žalosti na javnim mjestima neće se održavati programi javnog i zabavnog karaktera, niti emitovati muzika u ugostiteljskim i trgovinskim objektima - saopćeno je iz općine.

Pozvali su sva fizička i pravna lica, koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost, kao i medije koji djeluju na području općine Bosanski Šamac, da svoje poslovanje prilagode Danu žalosti.

- Općina Bosanski Šamac upućuje najiskrenije izjave saučešća porodicama nastradalih - navodi se u saopštenju.

(Erna H.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.