20.5.2023. 8:07
0
Novoizabrani predsjednik Crne Gore polaže zakletvu i stupa na dužnost
Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović danas će u pred poslanicima u crnogorskom parlamentu položiti zakletvu i stupiti na dužnost predsjednika države.


Novoizabrani predsjednik polaže zakletvu na dan kada ističe mandat njegovom prethodniku Milu Đukanoviću, a ceremonija inauguracije počeće u 12 sati u Skupštini Crne Gore.

Kako je najavljeno, predsjednica Skupštine Danijela Đurović otvoriće sjednicu, a zatim će uslijediti intoniranje himne.

“Nakon toga će Milatović položiti zakletvu i održati inauguracioni govor, čime će biti označeno njegovo stupanje na dužnost predsjednika Crne Gore”, navodi se u saopštenju iz parlamenta.

Po završetku sjednice, biće održana ceremonija Svečanog vojnog pozdrava na platou ispred Skupštine.

Protokolom je, u 17.30 časova, predviđen koktel u Vili Gorica koji priređuje predsjednik Crne Gore sa suprugom.

Milatović je pobijedio na predsjedničkim izborima u drugom krugu, održanom 2. aprila, u kojem je osvojio blizu 60 odsto glasova.

Ustavom Crne Gore, usvojenim 22. oktobra 2007. godine, predsjednik države se bira neposrednim izborima na pet godina.

Od obnove nezavisnosti, 21. maja 2006. godine, funkciju predsjednika Crne Gore obavljao je Filip Vujanović, koji je bio izabran na predsjedničkim izborima 2008. i 2013. godine.

Milo Đukanović je izabran na tu funkciju na predsjedničkim izborima 2018. godine.



(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.