1.6.2023. 15:53
0
Blagajnica KPZ Zenica osumnjičena da je prisvajala novac iz Kase uzajamne pomoći
FOTO: N1
Policijski službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su u proteklom periodu, u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, postupali po informaciji Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica o sumnji na nezakonito raspolaganje novcem Kase uzajamne pomoći Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, stoji u saopćenju.

Nakon niza provedenih istražnih radnji, te prikupljenih dokaza, došlo se do osnova sumnje da je S.N., rođena 1960. godine, iz Zenice, počinila krivično djelo “Pronevjera u službi” na način što je kao predsjednica Izvršnog odbora i blagajnica Kase uzajamne pomoći, u periodu od 2013. godine do januara 2023. godine, s ciljem da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, prisvajala novac koji joj je povjeren u radu od strane korisnika Kase uzajamne pomoći, te u navedenom periodu prisvojila novac u ukupnom iznosu od 660.726,65 KM, a koji iznos predstavlja ukupnu štetu za korisnike Kase uzajamne pomoći odnosno uposlenike Kazneno-popravnog zavoda zatvorenog tipa Zenica, saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Dana 01.06.2023. godine, službenici Odsjeka za privredni kriminal i korupciju su u svojstvu osumnjičene ispitali S.N. na okolnosti izvršenja krivičnog djela za koje se tereti, te je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona protiv iste dostavljen Izvještaj o izvršenom krivičnom i otkrivanju izvršioca.

(Erna H.) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.