4.6.2023. 17:27
0
Detalji pucnjave u Brčkom: Pokušao ubiti svoju partnericu, žena pogođena u glavu
FOTO: Dnevni Avaz
Kako portal „Avaza“ nezvanično saznaje, ljekari Kliničkog centra u Tuzli bore se za život Š. R. koja je noćas u pucnjavi u naselju Prutače, Gornji Rahić, zadobila povrede glave opasne po život.

Policija je zbog toga uhapsila H. O. za kojeg se sumnja da ju je pokušao ubiti.

Kako „Avaz“ nezvanično saznaje H. O. i ranjena Š. R. su bili u vezi.

Još se utvrđuju motivi zbog kojih je muškarac napao svoju partnericu.

Podsjećamo, Policiji Distrikta Brčko BiH noćas je u 2:15 sati iz Službe hitne medicinske pomoći prijavljeno da je nepoznata žena u mjestu Gornji Rahić ranjena iz vatrenog oružja te da su uputili sanitetsko vozilo.

- Odmah nakon prijave policijski službenici su izašli na lice mjesta i poduzeli sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti te utvrdili da je riječ o Š. R. (30), rođena u Saveznoj Republici Njemačkoj, nastanjena u naselju Prutače, Gornji Rahić - saopćeno je iz Policije Distrikta Brčko BiH.

Povrijeđena žena je nakon pregleda u JZU Brčko zbog težine povreda upućena u UKC Tuzla i životno je ugrožena.

Na licu mjesta izvršen je uviđaj, a po naredbi Osnovnog suda Distrikta Brčko BiH, izvršeni su pretresi dva stambena objekta te je pregledano šire lice mjesta, kojom prilikom su pronađeni i izuzeti tragovi bitni za krivični postupak.

- Tokom provođenja istražnih radnji utvrđen je osnov sumnje da je ovo krivično djelo izvršio H. O. (34), rođen u Bijeljini, nastanjen u naselju Prutače. On je lišen slobode zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo ubistvo iz člana 163., a u vezi s članom 28. Krivičnog zakona Distrikta Brčko BiH - naveli su iz policije.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.