9.6.2023. 12:57
0
SIPA uhapsila jednu osobu u Velikoj Kladuši
FOTO: Ilustracija
Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu danas su na području Velike Kladuše realizovali operativnu akciju „Cezar“, u sklopu koje je pretresena jedna lokacija, saopćeno je iz SIPA-e.

Slobode je lišeno jedno lica zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Krivotvorenje službene isprave“ propisano Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine.

Lice lišeno slobode će u toku dana biti sprovedeno u službene prostorije radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog, nakon čega će u zakonskom roku biti predato na dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Unsko-sanskog kantona u Bihaću.

Prilikom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenjem krivičnog djela, i to notarski pečat, opšti poslovni upisnik i forenzičke kopije digitalnih podataka.

Navedene aktivnosti provode se po nalogu Opštinskog suda u Velikoj Kladuši i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona u Bihaću i u saradnji sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona.

Podsjećamo, kako je ranije objavila Srpskainfo SIPA je pretresala notarsku kancelariju u vlasništvu Nerbise Mržljak, navodi Avaz. 



(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.