5.9.2023. 18:43
0
Automobilom prošla kroz znak stop na pružnom prelazu: Vozilo se zaglavilo na šinama, udario ga voz
FOTO: Screenshot
Zbog nesavjesnog vozača koji je prešao preko putnog prelaza "Trinaesta" u Prijedoru, uprkos znaku stop i signalizaciji koja pokazuje da se približava voz, zamalo da je došlo do katastrofalnih posljedica.

Kao što se može vidjeti na snimku Željeznica RS, vozač prolazi kroz znak stop, a nakon što se spustila rampa, ostaje na šinama, te izlazi iz auta, a potom nailazi voz i udara u vozilo.



Iz Željeznica RS ističu da je ovaj događaj izazvan nepažnjom vozača na putnom prelazu "Trinaesta" u Prijedoru, mogao izazvati katastrofalne posljedice.

- Iznova vidimo da ni najsavremenije osiguran putni prelaz na prugama, ne može spriječiti nezgode i sačuvati živote, ukoliko ne postoji odgovornost i svijest svakog učesnika u saobraćaju, kada je u pitanju poštovanje zakonskih i saobraćajnih propisa. Željeznice Republike Srpske iznova apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise, budu odgovorni prema sebi i drugima, obavezno se zaustave ispred putnog prelaza i bezbejdno nakon prelaska pruge, nastave vožnju - navode iz ŽRS. 

Ističu da saobraćajni znak STOP mora biti dovoljan da se vozači zaustave prilikom nailaska na putni prelaz.

- Približavanjem prelazu puta preko željezničke pruge, svi učesnici u saobraćaju dužni su prilagoditi kretanje vozila, kako bi se bezbjedno zaustavili ispred uređaja za davanje svjetlosnih znakova, kojima se najavljuje približavanje voza - dodaju iz Željeznica RS.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.