11.11.2023. 15:18
0
Braća Hofman u pritvoru "plakali i cvilili", govorili "nećemo više, molimo vas"
FOTO: Telegraf.rs
Pripadnici MUP-a Srbije jučer su lišili slobode Ljubana (28) i Miljana (31) Vidovića, poznatijih kao braća Hofman, nakon čega je dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu naložio da im se odredi zadržavanje u trajanju od 48 sati, a zbog osnovane sumnje da se u njihovim radnjama za sada, stiču obilježja krivičnih djela i to zlostavljanje i mučenje i krivičnog djela nasilničko ponašanje, prenosi Telegraf.

Sutra će u prostorijama Prvog osnovnog javnog tužilaštva biti saslušani, a potom će se odlučiti o podnošenju prijedloga za pritvor.

Također u daljem toku postupka Prvo osnovno javno tužilaštvo će saslušati oštećene i svjedoke i prikupiti i ostale dokaze, a radi pravilnog utvrđivanja činjeničnog stanja i pravne kvalifikacije.

- MUP će nastaviti u saradnji sa tužilaštvima da prikuplja i ostale dokaze,tačnije da provjerava sve informacije kako bi se utvrdilo da li se u njihovim radnjama i za sada NN lica stiču obilježja i nekih drugih krivičnih djela, a o čemu će također javnost biti blagovremeno obaviještena- navodi se u saopćenju.

Kako Telegraf saznaje iz izvora koji je upoznat sa slučajem, braća Hofman su u pritvoru plakali.

- Cvilili su kao djevojčice, molili su za milost - kaže izvor Telegrafa.

Svi uhapšeni su, inače, razdvojeni u zasebne ćelije, a oni su sve vrijeme molili za milost.

- Nećemo više nikad, molimo vas - jaukali su uhapšeni.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.