29.3.2024. 17:25
0
Počelo ročište Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću: Nisu dozvolili da se slikaju
U Kantonalnom sudu u Sarajevu počelo je ročište Elmedinu Karišiku i Seidu Hadžibajriću.

Karišik i Hadžibajrić nisu dozvolili da se fotografišu. Podsjetimo, Tužilaštvo Kantona Sarajevo je predložilo pritivor za njih dvojicu zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

- Tužilaštvo KS Karišika tereti za organizirani kriminal, davanje dara ili drugih oblika koristi, davanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem, davanje lažnog iskaza, zloupotrebu ovlaštenja u privrednom poslovanju i pranje novca dok se Seid Hadžibajrić sumnjiči za krivično djelo organizirani kriminal, pranje novca i primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu utjecajem - navela je ranije  Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS.

Radi se o novoj istrazi Tužilaštva KS koja je otvorena na osnovu novih prikupljenih dokaza.

- Sumnjiče se da su zajedno s osumnjičenim Ibrahimom Hadžibajrićem nezakonito prometovali nekretninama na području općine Stari Grad - navela je Bavčić. 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.