1.4.2024. 18:56
1
Sud BiH ublažio mjere pritvora za Admira Arnautovića Šmrka: Ograničeno kretanje na područje Kantona Sarajevo
Danas je održano ročište pred Sudom Bosne i Hercegovine u slučaju protiv Admira Arnautovića, a sud je donio odluku o ublažavanju mjera pritvora.

Prema novoj odluci suda, Arnautoviću je sada ograničeno kretanje na područje Kantona Sarajevo, dok ostaje zabrana putovanja. Također, Arnautović će ubuduće biti dužan redovito se javljati nadležnoj policijskoj upravi.

Ranije, od juna 2023. godine, Arnautović je bio pod kućnim pritvorom, a prije toga je bio zadržan u pritvorskim prostorijama u Vojkovićima.

Admirov advokat, Emir Gazić, potvrdio je informaciju o ublažavanju mjera pritvora i istakao da je njegov klijent dosad poštovao sve izrečene mjere. Sud je obrazložio svoju odluku naglašavajući Admirovo dosadašnje ponašanje kao uzornog građanina, koji nije prekršio nijednu mjeru zabrane.

Podsjećamo, Arnautović je uhapšen u septembru 2022. godine zbog sumnje da je uključen u organizirani kriminal, pranje novca te nasilničko ponašanje i nanošenje teških povreda.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.