3.4.2024. 12:00
0
Pretres kuće u Srebrenici: Tražili ga zbog porodičnog nasilja, a evo šta su pronašli
FOTO: pu zvornik
Pripadnici Policijske stanice Srebrenica pretresom kuće i pomoćnih objekata koje koristi Ž. B. sa područja Srebrenice pronašli su municiju.

Oduzeto je 884 metka, kalibra 45 milimetara, 12 metaka, kalibra 12 milimetara i optički nišan.

Municija je pronađena tokom rada na dokumentovanju krivičnog djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave (PU) Zvornik, Staničnom odjeljenju policije Skelani je prije dva dana prijavljeno izvršenje ovog krivičnog djela za koje se sumnjiči Ž. B.

Tom prilikom Ž. B. je uhapšen, a od njega su privremeno oduzeti lovački karabin, lovačka puška i 62 komada municije.

Nakon kriminalističke obrade Ž. B. će, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, biti predat nadležnom tužilaštvu.

Srebrenica
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.