7.4.2024. 18:56
0
"Ulazi u kuću, sve ću vas pobiti": Posvađali se kod groblja pa zamalo izginuli obojica kada je izvukao osigurač iz bombe
Mjesec dana iza brave provest će Teslićanin M. J. (20), kojeg sumnjiće da je prijetio sugrađaninu S. J. (25) i njegovim ukućanima, zatim izvadio bombu, te izvukao njen osigurač, nakon čega je ona i eksplodirala, zbog čega mu prijete tri ili više godina zatvora.

Proističe to iz saopćenja Okružnog javnog tužilaštva u Doboju, čiji tužilac je zatražio da za M. J. bude određen pritvor, a taj prijedlog je Osnovni sud u Tesliću uvažio.

Dobojsko Tužilaštvo, koje dvadesetogodišnjaka sumnjiči za ugrožavanje sigurnosti, izazivanje opće opasnosti, te nedozvoljeno oružje, otkrilo je dosad nepoznate detalje o ovom slučaju.

- Osumnjičeni se tereti da je 30. marta, oko 19.40 sati kod gradskog groblja, nakon kraće rasprave sa S. J., izvadio pištolj i zaprijetio mu da će ih pobiti sve u kući, što je kod S. J. izazvalo strah, kako za njega, tako i za njegovu porodicu, precizirali su iz Tužilaštva.

Ali, tu se problemi ne završavaju, već nekoliko sati kasnije dolazi do novog incidenta i umalo tragedije.

- Oko 22 sata osumnjičeni je došao do kuće S. J. noseći sa sobom zelenu ručnu bombu i gasni pištolj. Kada je S. J. izašao iz kuće, više puta mu je ponovio: ‘Ulazi u kuću, sve ću vas pobiti.‘ Te prijetnje su čuli i ostali ukućani, zbog čega su se svi uplašili, naveli su iz Tužilaštva.

Nakon toga je, dodaje se, osumnjičeni izvukao osigurač iz bombe, a kada je S. J. u namjeri da smiri osumnjičenog krenuo prema njemu, izvadio je gasni pištolj i ispalio jedan metak u vazduh, a potom pištolj uperio u pravcu S. J. ispalivši više metaka u njegovom pravcu, s tim što ti meci nisu pogodili S. J.

- Potom mu je zaprijetio da će ga ubiti i zamahnuo rukom u kojoj je držao bombu. Tada ga je S. J. odgurnuo, usljed čega je bomba ispala iz ruke osumnjičenog i pala, a S. J. je bombu uspio odgurnuti nekoliko metara dalje kada je ona eksplodirala, istakli su iz Okružnog javnog tužilaštva u Doboju.

S. J. je usljed toga imao povredu u vidu manje ogrebotine od gelera sa lijeve strane grudnog koša, a osumnjičeni povrede desne potkoljenice.

Kako je ranije potvrđeno Nezavisnim novinama, policija je tokom noći, nakon ovog slučaja, obavila uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni tužilac.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.