4.6.2024. 11:33
0
Osumnjičeni u Sky predmetu predat Tužilaštvu BiH: U BiH unio najmanje 1,5 miliona narkonovca, koji je kasnije prao
FOTO: SIPA/ilustracija
Nakon lišenja slobode i pretresa koji su provedeni na više lokacija na području Lukavca i Tuzle, policijski djelatnici SIPA, predali su Tužiteljstvu BiH, osumnjičenog sa područja Lukavca, rođenog 1977. godine.

Ovaj osumnjičeni pod istragom je Tužiteljstva BiH u okviru predmeta sa dokazima iz Sky i Anom aplikacija i sumnjiči se da je u okviru organizirane kriminalne grupe, bio zadužen za unos na područje BiH, gotovog novca koji potiče iz kriminalnih aktivnosti i neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prikupljeni su dokazi koji ukazuju da je ovaj osumnjičeni ilegalno unio najmanje 1,5 miliona eura, iz zemalja zapadne Evrope na područje Bosne i Hercegovine, a koji novac je dalje ulagan u privrednom poslovanju u pravnim osobama, odnosno preduzećima čiji su vlasnici drugi pripadnici organizirane grupe.

Lišenje slobode i pretresi nastavak su ranijih aktivnosti u predmetu “Plaza”.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužilac donijet će odluku o prijedlogu pritvora i daljim istražnim aktivnostima u predmetu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.