7.6.2024. 18:34
1
Mladići iz "Karton revolucije" napadnuti na Prokoškom jezeru: Zašto Ramo Isak ne uspostavi red?!
Mladići iz pokreta "Karton revolucija" jučer su bili fizički napadnuti na Prokoškom jezeru.

Oglasili su se na Facebook stranici i objasnili šta se dogodila, poslali su poruku i federalnom ministru MUP-a Rami Isaku.

- Jučer smo fizički napadnuti, onemogućena nam je sloboda kretanja, nekoliko sati smo zadržani, privedeni. Dobili smo krivičnu prijavu zato što smo na Prokoškom jezeru željeli presjeći obični šlauf vrijedan nekoliko maraka koji ilegalno vodu sa izvora, umjesto u prirodu, vodi u ilegalno sagrađene vikendice. 

Mi, koji smo željeli bukvalno očistiti smeće, jer je taj šlauf nelegalno smeće, smo privedeni a oni koji nelegalno grade, krše zakon, uzimaju ogromne pare i uništavaju državu su pušteni da to nastave raditi. Ovim putem želimo skrenuti pažnju državi, narodu, međunarodnoj zajednici i svima koji ovo gledaju: Na Prokoškom jezeru i na mnogim drugim dijelovima države ne važe zakoni Bosne i Hercegovine. Pitamo se gdje je federalni ministar MUP-a Ramo Isak, zašto ne okupi policiju i ne ode na Prokoško da uspostavi red i zasutavi bezakonje koje se gore dešava? 

Zašto Federalno ministarstvo okoliša ne stane javno u našu zaštitu jer smo uradili upravo ono što je i ministrica rekla da je potrebno? Za kraj, možete misliti o nama šta želite, ali ne postoji ni jedna krivična prijava niti pritisak koji nas može natjerati da spustimo glavu. Ne želimo živjeti život u kojem ćemo biti robovi, praviti se da nas se ništa ne tiče dok nam dani prolaze među kriminalcima i lopovima koji nam uzimaju budućnost i život. 

Čast, ponos i sloboda su najveće vrijednosti. To su vrijednosti zbog kojih se razlikujemo od životinja. Mi smo dali primjer kako treba i kako bi mi ovu državu sredili za dva dana, a za ovakvu državu u kojoj će svako raditi šta želi se niko nije borio. Hvala svima koji su nam dali podršku. Pozdrav i čujemo se - poručili su iz "Karton revolucije".

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.