15.7.2024. 9:41
0
Jezivi detalji zločina koji je počinio mladić bh. korijena: S više hitaca bivšu radnu kolegicu pa pucao sebi u glavu
FOTO: unsplash/ilustracija
Nakon jezivog ubistva i samoubistva, koje je u Gracu prekjučer počinio mladić bh. korijena, polako se javljaju novi očevici ali i ljudi koji su bili u neposrednoj blizini.

Oni su za austrijske medije izjavili da je sve djelovalo poput horor filma.

- Bio sam u bašti naše pivnice kada sam prvo čuo pucanj i ženu i koja vrišti, kaže radnik obližnjeg pivskog bara. 

Dodaje da u prvi mah nije znao šta se dešava, sve dok se specijalci nisu pojavili u njihovoj ulici.

- Zaista je nezamislivo da neko uđe u advokatsku kancelariju i ubije radnika. Isto tako je mogao doći i u baštu našeg bara, kaže jedan od radnika.

Svega par metara dalje nalazi se kafe Kaiserfeld. Njegovi radnici kažu da je policija ekspresno evakuisala čitav lokal, za manje od minute.

U obližnjoj pekari kažu da su mušterije bile zaista uplašene, jer niko nije znao šta se dešava. Kažu da je bilo krajnje neprijatno jer nisu znali da li je ubica još na slobodi.

Podsjetimo, mladić je ušetao u advokatsku kancelariju u kojoj je žrtva radila i ispalio više hitaca u nju iz puške koju je legalno posjedovao. Zatim je pucao sebi u glavu. Austrijska policija je odmah alarmirana, a stigle su i specijalne jedinice Cobre

Odmah je blokiran ovaj dio grada, a iznad centra nadlijetao je policijski helikopter. Motiv krvavog zločina nije poznat, ali ono što se zna jeste da su njih dvoje bili nekad radne kolege, s obzirom da je mladić jedan kraći period radio u istoj advokatskoj kancelariji. Raskid ugovora o radu je navodno bio sporazuman, a austrijski mediji spekulišu da li je mlađa koleginica mogla biti razlog njegovog odlaska iz advokatske firme.

Uglavnom, portparol policije je rekao da su njih dvoje bili bivše radne kolege, te da su priče o ljubavnoj vezi na nivou spekulacija.

Inače, mladić je navodno oružje kupio tri dana prije ubistva. Riječ je o oružju koje pripada C kategoriji, nešto poput kraće puške. O njemu se samo navodni da je rođen u Austriji, ali porijeklom iz Bosne i Hercegovine. Roditelji mu navodno žive u inostranstvu.

Prema dosadašnjoj istrazi, kada je stigla hitna pomoć djevojka je još bila živa, ali uprkos naporima ljekara podlegla je povredama, prenose Nezavisne

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.