19.7.2024. 19:48
0
Totalno pijani Ljubušak udario mladog policajca šakom u glavu i razbio mu telefon
Čak 3,27 promila alkohola u krvi, što je skoro na granici alkoholne kome, izmjereno je Ljubušaku D.Č. (43) koji je sinoć u Radišićima gdje živi verbalno i fizički nasrnuo na policijskog službenika Policijske uprave Ljubuški, D.Š.(24), kojem je razbio telefon, a potom ga udario šakom u glavu, piše Avaz.

Totalno pijani muškarac je, kako smo neslužbeno saznali, vijugao cestom svojim automobilom Peugeot i u jednom trenutku je umalo došlo do kontakta sa službenim označenim policijskim vozilom Volkswagen, kojim je upravljao D.Š.

Nakon što su se zaustavili, policajac je odmah prijavio događaj, nakon čega mu je D.Č. prišao, otrgnuo mobilni telefon i bacio ga na tlo, a potom ga udario u predjelu glave, kako nam je to potvrdio dežurni kantonalni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona.

Mladi policajac je nakon ukazane ljekarske pomoći u Domu zdravlja Ljubuški prevezen na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, dok je D.Č. priveden u policijske prostorije gdje je alkotestiran i zadržan do daljnjeg.

Po nalogu tužioca, policijski službenici poduzimaju mjere i radnje protiv D.Č. zbog napada na službenu osobu i oštećenja tuđe stvari.

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.