1.8.2024. 22:58
1
Teško stanje u Mostaru: Vatra prijeti kućama
U Jasenici kod Mostara vatrogasci se od 16 sati bore sa velikim požarom. Trenutno se brane kuće na tri lokaliteta, rečeno je iz Profesionalne vatrogasne postrojbe Mostar, javlja Bljesak.info.

Požarna linija je velika, a na terenu je preko 10 profesionalnih vatrogasaca, oko 11 članova dobrovoljnih vatrogasnih društava, vatrogasci iz Čitluka i mještani, koji daju nadljudske napore kako bi obranili kuće i stavili požar pod kontrolu.

I dalje su aktivna požarišta u Krivodolu i Dobrom Selu, koji su planuli jučer. Trenutno na ovim lokacijama, kažu vatrogasci, nema ništa ugroženo pa je većina vatrogasaca raspoređena u Jasenici, dok su na ovim požarištima ostale ekipe koje dežuraju. Stanje u Krivodolu danas je bilo u najmanju ruku napeto, jer se vatra u jednom trenutku približila kućama.

Požar je došao i blizu dalekovoda, pa su stanovnici Krivodola tokom dana ostali bez električne energije koja isključena, a kako su rekli svjedoci ovog požara, na ovom požarištu je eksplodiralo i devet mina.

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.