28.8.2024. 11:08
0
Nova hapšenja u Sarajevu: Privođenja zbog nasilničkog ponašanja i posjedovanja droga, uhvaćen i bjegunac sa Sokoca
Sarajevski policajci u utorak su uhapsili pet osoba, saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih podlova Kantona Sarajevo (MUP KS).

Sve je počelo jučer u 3.35 sati u ulici Humska u Novom Sarajevu, kada su pripadnici Policijske uprave (PU) Novo Sarajevo priveli A. P. (19) i D. K. (20), obojica iz Sarajeva.

Mladići se sumnjiče da su počinili krivično djelo - nasilničko ponašanje na štetu E. H. iz Sarajeva.

Istog dana u u 13 sati u ulici Bosanskih gazija u sarajevskoj općini Ilidža pripadnici PU Ilidža priveli su A. H. (26) iz Zenice, nastanjen u Travniku, zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod 26-godišnjaka su pronađena dva paketića marihuane.

Hapšenja su nastavljena u 19.10 sati u ulici Olovska u Novom Sarajevu, gdje su pripadnici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga MUP-a KS priveli S. S. (36) iz Sarajeva. Sarajlija se također sumnjiči da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena tri paketića marihuane.

Hapšenja su okončana sinoć u 22.20 sati. Na osnovu raspisane potrage Osnovnog suda Sokolac pripadnici PU Novi Grad priveli su M. M. (29), nastanjen u Istočnoj Ilidži.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.