28.8.2024. 20:30
0
Epilog nesreće: Povrijeđeno sedam osoba, starica životno ugrožena, teško povrijeđena i djevojčica
Sedam osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u 13.35 sati dogodila u mjestu Salakovac, nedaleko od istoimenog tunela na cesti Mostar-Sarajevo, potvrđeno je za Avaz iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U nesreći su, podsjetimo, učestvovala tri vozila, Golf kojim je upravljao M.M.(38) iz Tuzle, E.K. (20) iz Sarajeva s automobilom Audi te V.A.M. (79) koja se nalazila za upravljačem Opela.

V.A.M. je, rečeno je za Avaz, zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život. Teško je povrijeđena i 11-godišnja djevojčica, I.M. koja se nalazila u vozilu Golf.

Lakše tjelesne povrede su zadobili vozači M.M. i E.K. te putnici iz vozila Golf, A.M. (36) i A.M. (16) te suvozačica iz Audija, S.K. (20).

Na licu mjesta su uz ekipe Hitne pomoći intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su unesrećene izvlačili iz slupanih automobila.

Zbog ove nesreće, odnosno, uviđaja koji su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod nadzorom Tužilaštva HNK, saobraćaj je bio potpuno obustavljen, nakon čega se odvijao naizmjenično.

Upravo, zbog otežanog saobraćaja, satima je na toj cesti dolazilo do zastoja i formiranja višekilometarskih kolona vozila.

(Sead M.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.