29.8.2024. 16:25
0
Zaplijenjeno više od 20 kg droge, oružje i oko 10.000 KM na području Lukavca
FOTO: mup tk
Uprava policije MUP-a TK jučer je na području Lukavca zaplijenila veću kolićčinu droge, oružja i novca.

Pripadnici Uprave poliicije MUP-a TK su postupajući pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona, te po naredbi Općinskog suda u Lukavcu, izvršili pretres kuće, pomoćnih objekata, prirodnih površina i vozila koje koristi B.H.(1999) iz Dobošnice (Općina Lukavac).

"Prilikom pretresanja, pronađena je i oduzeta veća količina različitih pakovanja praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu u količini oko 23 kg, oko 3 litra tekućine koja asocira na "Amfetaminsko ulje" koje se koristi kao prekursor u procesu proizvodnje opojne droge "Amfetamin speed", digitalna vaga za precizno mjerenje, uređaj za vakumiranje pakovanja - vrećica, 3 (tri) pištolja, municija, 5 ( pet) mobilnih telefona, određena količina novca različitih valuta i apoena i to: 7380 KM, 1020 Euro i 100 Chf, kao i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa izvršenje krivičnog djela“, navode iz Uprave polcije MUP-a TK.

Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da se radi o opojnoj drogi "Amfetamin speed" kao i o drugim sirovinama koje se koriste za proizvodnju droge.

„Po karakteru pronađenih i privremeno oduzetih predmeta, njihovom sadržaju i količini, kao i iz drugih dokaza, proizilaze indicije da se u predmetnom slučaju radi o laboratoriji za proizvodnju opojnih droga za tzv. "Kuhanje Amfetamin speed-a." Po nalogu dežurnog tužioca licu B.H., koji prolazi kriminalističke evidencije, je oduzeta sloboda, te je isti priveden i zadržan u službenim prostorijama Uprave policije MUP TK-a, a nakon kriminalističke obrade, B.H. će zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine i Neovlašteno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz člana 371 istog Zakona, uz Izvještaj biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje nadležno postupanje“, kazali su iz MUP-a TK.

Mup tk
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.