18.9.2024. 12:42
0
Uhapšen napadač na predsjednika općinskog odbora Narodnog fronta u Rudom
Pripadnici Policijske stanice Rudo identifikovali su i uhapsili napadača koji je fizički napao Marka Novakovića, predsjednika općinskog odbora Narodnog fronta u Rudom i kandidata Narodnog fronta za načelnika Rudog.

Kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUP RS), riječ je o D. Č. iz Rudog.

Navodeći incijale oštećenog i osumnjičenog, u saopćenju se dodaje da se D. Č. sumnjiči da je nanio povrede licu Novakoviću usljed kojih je on prevezen na dalje liječenje u Univerzitetsku bolnicu Foča.

Podsjetimo, Policijskoj stanici Rudo, u utorak oko 13.30 sati prijavljeno je da je u bašti ugostiteljskog objekta u ulici Miloša Obilića u Rudom, nakon kraće verbalne prepirke D. Č. zadao više udarac u predjelu glave Novakoviću. 

- Oštećeni je tom prilikom zadobio povrede, te ja nakon ukazane ljekarske pomoći prevezen u Univerzitetskoj bolnicu  u Foči na dalje liječenje. O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajavo, pod čijim se nadzorom  preduzimaju sve mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela - tjelesna povreda. Dalji rad je u toku, saopćeno je iz policije. 

Podsjetimo, ranije je iz Informativne službe stranke saopćeno da je "Marko jedan pošten i čestit čovjek".

- Motiv napada može biti samo politički jer je napadač aktivista lokalnog SNSD-a. Sa fotografija je jasno da se radi o teškim povredama. Sve ovo postaje zastrašujuće. Institucije moraju da reaguju brzo i hitno privedu kako izvršioca tako i njihove nalogodavce. Tražimo reakciju odmah, naveli su u saopćenju te dodali:

– Marko, tu smo za tebe. Pozivamo sve aktere političkog života da se vratimo u normalne tokove političkih rivaliteta. Osuđujemo svaki vid nasilja, a posebno fizičko nasilje.

Rudo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.