4.10.2024. 18:36
0
Helez nakon posjete Jablanici: Mjesto Zlate više ne postoji, traga se za još 13 nestalih osoba
Donju Jablanicu danas je posjetio i ministar odbrane BiH Zukan Helez koji se na licu mjesta uvjerio u razmjere katastrofe koja je, prema do sada potvrđenim informacijama odnijela 14 života.

- Zbog planiranih letova helikoptera mogao sam ostati samo 45 minuta, jer pristup kopnenim putem dozvoljen je samo jedinicama koje učestvuju u akciji spašavanja. 14 osoba je stradalo, a još 13 osoba je nestalo - kazao je Helez za portal "Avaza".

- Bujica je probila jedan vrh, planinu iznad tog mjesta, stigla do jednog kamenoloma gdje se stvorila akumulacija vode, koja je potom probila barijeru i onda je zbrisati selo Zlate kao da ga nikad nije bilo.

To je sad kamen, mulj, drveće. Bio sam i kod kuće gdje je mladić spasio deset ljudi a nažalost on je poginuo. Strava i užas - kaže ministar Helez za portal "Avaza". 

(Sead M.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.