17.8.2017. 21:20
0
Evo šta morate da obezbijedite djetetu ako želite da ima dobru ocjenu iz matematike
Dom i porodica su značajni faktori za postignuća koja ostvari dijete, zato je početak školske godine pravi trenutak da pomognete svom školarcu da spremno dočeka sve izazove koji ga vrlo brzo očekuju.

Evo kako možete da pomognete djetetu da lako dođe do dobre ocjene iz matematike:

Pozitivan stav je preduslov za dobar uspjeh

Autor knjige “Možeš to bolje”, ističe da je čak 80 posto postignuća djeteta zasnovano na roditeljskom modelu ponašanja. Dijete može biti nemotivisano i prije nego što otvori zbirku zadataka iz matematike, piše “Edukacija“…

Ako mu kažete da ste i vi bili loši iz ovog predmeta, pomislit će: – Zašto bih se ja trudio, kada ni moji roditelji nisu imali petice iz matematike?

Ovakvi savjeti su totalno pogrešni.

Morate bodriti vaše dijete i davati mu vjetar u leđa, pa makar to nekada značilo da mu nećete reći određene stvari, kao što je vaša loša ocjena iz matematike u osnovnoj školi.

Pošto je uspjeh iz matematike više zasnovan na trudu, nego na sposobnostima, pozitivno razmišljanje o dobrom uspjehu predstavlja već polovinu dobijene bitke.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.