21.12.2018. 14:09
0
Sjećate se najdebljeg dječaka na svijetu? Bukvalno ga ne možete prepoznati danas, Roberto Firmino ga inspirisao da izgubi kile
Želja da postane profesionalni fudbaler, poput svog idola iz Liverpula, inspirisali su Ajru Permana (12), nekada najdebljeg dečaka na svijetu, da smrša čak 95 kilograma.

Dečak koji je nekada imao skoro 200 kilograma danas slavi što može da hoda i igra fudbal. Ajra je zapanjio doktore pre tri godine kada je svet obišao snimak kako se u vreme kada je bio morbidno gojazan rashlađuje u velikom rezervoaru za vodu u svom selu u Indoneziji. Od tada do danas svoju kilažu uspeo je da prepolovi i to zahvaljujući operaciji smanjenja želuca. Takođe, bio je na strogoj dijeti i imao je rigorozan sistem vežbanja.

– Sada sam srećan. Mogu da hodam, mogu da se igram. Postao sam agilniji nego ranije. Najviše volim da igram fudbal sa prijateljima. Sada mogu da hodam pet kilometara dnevno – kaže Ajra o svom neverovatnom gubitku kilograma.

Na takav podvig inspirisao ga je upravo jedan fudbaler, njegov omiljeni igrač Roberto Firmino.

– Moj omiljeni fudbalski klub je Liverpul i moj omiljeni igrač je Brazilac Roberto Firmino. Želim da igram kao on – kaže Ajra.

Nekada najdeblji dečak na svetu rođen je sa sasvim normalnom kilažom, oko tri kilograma. Od druge godine, počeo je brzo i mnogo da se goji. Roditelji su ga vodili kod nekoliko lekara u svom selu, ali doktori nisu pronašli ništa nenormalno,piše Blic.




(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.