4.1.2019. 14:45
0
Većina očeva se pretvara da spava kada čuje bebin plač
Nova studija pokazala je da se više od pola očeva pretvara da spava kako bi izbjeglo noćno ustajanje kada čuju bebin plač.

Većina očeva je priznala da se pretvara da spava držeći oči zatvorene kako bi njihova partnerka ustala umjesto njih da podmiri bebu.

U studiji je učestovavlo preko dvije hiljade roditelja, a čak 56 posto očeva priznalo je da se namjerno pretvara da spava kako bi izbjegli ustajanje.

Mnogi muškarci su rekli kako smatraju da u ovakvim situacijama ne mogu da zamijene ulogu majke, a jedan od pet očeva je rekao kako djeca obično traže majku, prenosi CDM.

Muškim opravdanjima nije tu kraj. Tri od deset muškaraca opravdanje su pronašli u tome što moraju da budu odmorni za sjutrašnji radni dan.

Na kraju studije, čak 47 posto roditelja reklo je da je noćno ustajanje rezervisano samo za majke, dok je samo 14 posto priznalo da je to posao koji je takođe namijenjen i za očeve.




(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.