14.2.2019. 14:24
0
Beba na svijet stigla u vodenjaku
Jedna od 100.000 beba rodi se u amnionskoj vreći, odnosno unutar vodenjaka, a takav je maleni Noah iz Brazila, čije je rođenje zabilježila fotografkinja Jana Brasil.

Dječak je rođen carskim rezom, a tijelo mu je bilo okruženo amnionskom tekućinom. Svrha amnionske vreće je da štiti nerođeno dijete dok ono ne dođe na svijet.

Vreća obično pukne neposredno prije porođaja, što je svima dobro poznato kao "pucanje vodenjaka", piše Faktor.

- Ljudi nas širom svijeta traže i mole da iznova objavljujemo fotografije s porođaja. Plakala sam puno kad se Noah rodio, to je osjećaj koji jednostavno ne možeš opisati - rekla je njegova 34-godišnja majka.

Jana Brasil već se tri godine bavi fotografiranjem porođaja.

- Neopisiv je osjećaj uhvatiti takav trenutak. Prošle sam godine dobila dvije nagrade za fotografije beba unutar amnionske vreće, no nijedna nije bila kao ova malenog Noe - poručila je.

Ginekolog Rafael Angelo Baggieri je rekao: "Ovakvi se porođaji događaju jednom u 80.000 do 100.000 slučajeva. Važno je znati da ne ugrožavaju ni dijete ni majku", piše Faktor.

(Alen Avdić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.