14.1.2021. 9:34
0
Rodila bliznakinje s razmakom od 22 dana: Trudnoća je tekla normalno, a onda se desilo...
Malena Helena je na svijet je došla u 26. sedmici sa svega 820 grama, a njena sestra poslije više od tri sedmice, kazala je mama Jelena Miladinov iz Beograda za regionalne medije.

Naime, kako navodi mala Helena je rođena prijevremeno sa svega 820 grama, a njena sestra bliznakinja Dunja rođena je čak 22 dana kasnije! Bila je teška 1.040 grama. Mama Jelena Miladinov (28), medicinska sestra iz Beograda, svoje ćerkice zove dva diva. I zaista, one su divovi, heroine, one su dokaz da je život čudo!

Jelena u razgovoru za Kurir kaže da je u drugom stanju ostala zahvaljujući vantelesnoj oplodnji. Embrio-transfer joj je rađen u maju.

- Trudnoća je normalno tekla, sve je bilo u redu do 24. sedmice, kada je došlo do krvarenja. Otišla sam u bolnicu. Videli su da je jedna beba već krenula napolje i pomoću lijekova odložili smo porođaj do 26. sedmica, kazala je ona.

Prva je na svijet, 14. oktobra prošle godine, došla mala Helena. Dunja je rođena 5. novembra.

- Helenu sam vidjela kada sam je rodila, prije nego što su je prebacili na institut. Bila je baš mala. Toliko sam se uplašila... Rekla sam doktoru da nije moje, a on je rekao: „Upravo je to vaše.“ Dijete nisam vidjela mesec i po dana dok nisam izašla iz bolnice, priča Jelena.

Doktori su prognozirali da će njena sestra bliznakinja Dunja biti rođena u januaru, ali tri nedelje kasnije opet je prokrvarila. 

Bliznakinje rođene sa razlikom od 22 dana prvi put su imale priliku da se sretnu ne kao većina dece u toplom domu, nego na intenzivnoj njezi.

Iz bolnice je prvo izašla Dunja, a onda nakon 15 dana i Helena. Roditeljskoj sreći nije bilo kraja.


(Admir Oručević)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.