11.10.2021. 12:53
0
Škole šalju pisma roditeljima: Budite svjesni opasnosti serije "Squid Game"!
Južnokorejska serija "Squid Game" podijelila je publiku - jedni je naprosto "gutaju", a drugi su škorani prikazanim nasiljem. Takmičari u seriji mogu osvojiti otprilike 38 miliona dolara, ali zato moraju igrati tradicionalne korejske dječje igre. Ono što ne znaju je da eliminacija ne znači samo odlazak kući, nego i smrt.

Osnovna škola "John Bramston" u Ilfordu poslala je pismo roditeljima. Zabrinuti su jer se učenici koji su gledali seriju pretvaraju da pucaju jedni u druge na školskom igralištu, navodi "The Independent".

- Dragi roditelji, primijetili smo da velik broj naših učenika gleda "Squid Game" na Netflixu. Povećan je broj djece koja kopiraju ove igre na igralištu, što dovodi do sukoba. Djeca koja gledaju tu seriju izložena su prizorima nasilja i ona koja se tako ponašaju na igralištu neće se tolerirati - stoji u pismu.

Serija ima oznaku da je zabranjena za mlađe od 15 godina pa su iz škole naveli kako nikako nije primjerena za učenike osnovne škole:

- Roditelji svakog djeteta koje oponaša takvo ponašanje bit će pozvani u školu i primijenit će se sankcije. Budite svjesni opasnosti ovog TV programa za vašu djecu i primijenite pozitivno ponašanje. Pretvaranje da pucate jedni u druge nije prikladno niti prihvatljivo. Molimo vas da nas podržite u zaštiti naše djece.

Škola "Sandown School" u Kentu nudi dodatne lekcije o nasilju i šteti koja nastaje radi nasilja upravo zbog 'Squid Gamea'.  

(H. Ahbabović)

Squid Game
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.