15.8.2017. 22:30
1
Smetale mu gužve pa odlučio plivati do posla
Kada mu je dosadilo gužvati se u autobusu ili ići biciklom na posao po minhenskim gužvama (Njemačka), Benjamin David je odlučio kako će svako jutro plivati do posla.

David svako jutro upakira laptop i ostale potrepštine u vodonepropusnu torbu te obuče svoje neoprensko odijelo, upliva u rijeku Isar i započne svoju plivačku avanturu do posla – Pivskog vrta koji se nalazi na rijeci.

“Vrlo je osvježavajuće, a sigurno je i najbrži put kojim mogu otići na posao”, rekao je Benjamin David “Reutersovim” reporterima.

“Ranije sam išao biciklom, autobusom, autom ili pješice. Ali sve od navedenog je trajalo mnogo duže i trebao sam ranije kretati. Danas je riječna struja doista jaka i evo, treba mi dvanaestak minuta do posla”, ispričao je.

Rijeka Isar zimi može postati doista hladna, a temperatura se spušta i do mrzlih četiri stepena.

“Većinom plivam na posao u ljetnim mjesecima. Ja sam ziheraš. Ali, može se i zimi! Ako se odlučim, trebat će mi bolje neoprensko odijelo”, zaključio je Benjamin David.


(Fena/Admir Oručević)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.