13.10.2017. 16:19
1
Kuća iz snova: Gradi se za jedan dan, temelj vam ne treba
Savršena kućica idealna za vikend odmor, pa čak i za život ako vam mali prostor ne smeta, ima jednu tajnu – napravljena je od kartona.

Pod nazivom Wikkelhouse, kuća je napravljena od ukupno 24 sloja kartona i širokih djelova koji se savršeno uklapaju jedan u drugi.

Spoljašnjost je vodootporna i pokrivena drvenim panelima, a proizvođači kažu da kuća može da traje do 100 godina! Enterijer je presvučen tankim slojem drveta, ali to može da se promijeni, prema želji kupca.

Standardna kuća košta 25.000 eura, teška je oko 450 kilograma, i svaka može da sadrži kupatilo, kuhinju i spavaću sobu – sve ono što vam je potrebno za život.

Zbog svoje strukture, lako se pomjera, temelj nije neophodan, pa za čas možete i da se preselite, sa sve kućom.

Veličina kuće takođe može da varira. Standardna kuća je dugačka 4,5 metra, široka 1,2, a visoka 3,5 metra. Trenutno, isporuka može da se vrši samo u Holandiji, Belgiji, Luksemburgu, Njemačkoj, Danskoj i Velikoj Britaniji, a izum je u djelo sprovela kompanija Fashion Factory iz Amsterdama.

“Čovjek ste, dakle, nekad će vam trebati promjena. Wikkelhouse kuća se prilagođava svemu što vi poželite, može da raste zajedno sa vama, a još lakše možete da je prodate i transportujete drugom vlasniku”, rekao je predstavnik za javnost ove kompanije, piše Stil.

(Alen Avdić)

 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.