5.2.2018. 18:19
0
Pet načina da uklonite najrazličitije fleke sa odjeće
Bilo da je fleka nastala na garderobi ili komadu namještaja, važno je da je uklonite dok je svježa. Saznajte kako da skinete fleke od znoja, kafe, vina, karmina, pudera.

Znoj

Pomiještajte aspirin sa vodom, a zatim ga nanesite na požutjele djelove tkanine. Operite u mašini i vidjećete da su fleke nestale.

Kečap

Sipajte sodu bikarbonu na fleku i nakon minut-dva dodajte deterdžent za sudove. Potom uz pomoć stare četkice preko nanesite sirće od jabuke. Operite kao inače.

Kafa

Fleku prelijte jabukovim sirćetom, a potom pospite sodu bikarbonu. Operite u mašini.

Crno vino

Sipajte so, a zatim proključalom vodom isperite fleku.

Karmin i puder

Fleku trljajte alkoholom, a potom nanesite skidač laka za nokte. Sljedeće što treba da uradite je da fleku očistite vodom i sirćetom, prenosi CDM.

(Alen Avdić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.