16.3.2020. 23:00
0
Ove elemente u kuhinji treba mijenjati jednom godišnje
Jedno od značajnijih mjesta u svakom domaćinstvu je kuhinja, u koju se nerijetko uloži dosta sredstava za osnovne elemente kao vid dugoročne isplativosti. Ipak, postoje i oni elementi koje je nužno mijenjati bar jednom godišnje.

Bilo da brišete ruke, posuđe ili samo brišete mrlje, na krpama se nakupe stotine bakterija. I da dobro je prati ih često, ali jednom godišnje stare krpe zamijenite novima.

Drvene hvataljke, špatule, kašike, kutlače, će zadobiti pukotine u kojima se nalaze bakterije. One su opasne jer pomoću njih miješate hranu, pa sve bakterije mogu ući u nju.

Daske za sječenje, bilo one drvene ili plastične, imaju sitne pukotine od noževa na sebi, a u njima se skupljaju bakterije, isto kao i sa drvenim elementima za kuhanje, prenosi CDM. 

Rende se koriste za različite namirnice, od limuna, sira, kupusa, pa i čokolade, i vrlo su oštre. Ali, ne ostaju tako zauvijek. Kako biste lako narendali sve što treba, trebalo bi ih jednom godišnje zamijeniti, u zavisnosti koliko je koristite.


(Lejla Trle) 

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.