26.5.2022. 19:29
0
Svako kućanstvo u Velikoj Britaniji će ove jeseni dobiti popust na račun za struju od 400 funti
Svako kućanstvo u Velikoj Britaniji će u oktobru dobiti popust na račun za struju od 400 funti kao dio paketa novih mjera za borbu protiv rastućih cijena.

Najsiromašnija kućanstva također će dobiti isplatu od 650 funti za pomoć oko troškova života, rekao je britanski ministar finansija (kancelar) Rishi Sunak, javlja BBC.

Ova odluka je stigla nakon brojnih upozorenja da bi milioni mogli upasti u velike finansijske probleme ako cijene struje ponovno porastu u oktobru kako se očekuje.

Kancelar Sunak je rekao da je ponudio "značajnu podršku" kućanstvima koja se suočavaju s "akutnom nevoljom".

Paket novih mjera, ukupne vrijednosti 15 milijardi funti, također će ponuditi konkretniju pomoć penzionerima i invalidima.

Trošak će se djelomično nadoknaditi porezom od 25 posto na dobit naftnih i plinskih kompanija, koji je porastao posljednjih mjeseci.


(Fena/Admir O.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.