10.2.2016. 14:07
0
„Ratovi zvijezda“ Disneyju donijeli rekordnu zaradu od skoro tri milijarde dolara
Kompanija Walt Disney ostvarila je u četvrtom lanjskom tromjesečju rekordnu dobit od 2,9 milijardi dolara što je otprilike 30 posto više na godišnjoj razini, prenose mediji.

Prema poslovnom izvještaju objavljenom u utorak, prihodi te kompanije porasli su u proteklom kvartalu za 14 posto, na 15,2 milijarde dolara, zahvaljujući prije svega prihodu od „Ratova zvijezda: Sila se budi“, većem od dvije milijarde dolara na kino blagajnama.

Prodaja igračaka i drugih proizvoda povezanih s tim filmom potaknula je rast dobiti Disneya u odjelu potrošačkih proizvoda za 23 posto.

 "Zahvaljujući fenomenalnom uspjehu 'Ratova zvijezda', ostvarili smo rekordnu kvartalnu dobit i zabilježili dvocifreni rast zarade već 10. tromjesečje zaredom", istaknuo je u poslovnom izvještaju Robert Iger, predsjednik i izvršni direktor Walt Disneyja.

S druge strane, zarada Disneyja na tematskim parkovima porasla je u posljednjem lanjskom tromjesečju za 22 posto na godišnjoj razini, ponajviše zahvaljujući rastu posjeta parkovima u SAD-u, dok je u parku u Parizu broj posjetitelja pao za osam posto nakon terorističkih napada u glavnom francuskom gradu u novembru. 

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.