15.2.2016. 16:41
0
Sarajevska pivara licencirani proizvođač Oettingera za region
Na konferenciji za medije održanoj povodom početka proizvodnje Oettinger piva, jednog od najpoznatijih njemačkih pivarskih brandova, član Nadzornog odbora Sarajevske pivare d.d. Mujo Selimović istakao je da je ovo još jedna od značajnih aktivnosti koju je Sarajevska pivara poduzela u toku prošle godine.
Sredinom prošle godine, vratili smo se na stari okus Sarajevskog te promijenili dizajn i ime branda. Reakcije konzumenata su izvrsne i zabilježili smo porast proizvodnje od 30 posto. Imali smo ogromna finansijska ulaganja u razvoj proizvodnih kapaciteta i edukaciju uposlenih  koji su omogućili provođenje najmodernijih procesa i standarda te ispunjavanje veoma zahtjevnih kriterija za dobijanje licence.  Smatram da je ovo veliki uspjeh uposlenih u Sarajevskoj pivari i još jedan dokaz da proizvodimo pivo prema najvišim evropskim standardima kvaliteta“, rekao je Selimović.

Direktor Oettinger Brauerei GmbH Dr. Karl Liebl istakao je da ova kompanija svoje partnere bira veoma pažljivo.

Sarađujemo s pivarama koje dijele iste vrijednosti - pivarama koje nisu samo zainteresirane za proizvodnju bilo kakvog piva, nego i posvećuju veliku pažnju kvalitetu njihovih proizvoda. Zaista smo oduševljeni što smo ovakvog partnera pronašli u Sarajevskoj pivari. Izuzetno sam zadovoljan kvalitetom Oettinger Pilsa kojeg je proizvela Sarajevska pivara i radujem se ovom dugotrajnom i čvrstom bosansko-njemačkom partnerstvu na Balkanu“, rekao je dr. Karl Liebl.  

Ambasador Savezne Republike Njemačke u BiH Christian Hellbach rekao je da je dobra vijest za BiH da se u Sarajevu proizvodi pivo koje će se  prodavati u regionu.  

Ovo je dokaz  da u Bosni i Hercegovini ima dobrih kompanija  i smatram da će ova sardnja  biti uspješna i da će se dalje razvijati“,dodao je ambasador Hellbach.

Oettinger je jedna od najvećih njemačkih izvoznih pivara, a ovo pivo se prodaje u više od 100 zemalja. Oettinger Pils, proizveden u Sarajevskoj pivari, trenutno se može naći na tržištu BiH u nepovratnim bocama od 0,33 l, te povratnim od 0,33 i 0,5 l. Sarajevska pivara je licencirani proizvođač  i za  Hrvatsku, Srbiju, Crnu Goru, Kosovo i Albaniju.  
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.