10.6.2016. 13:25
0
Iz KJKP "Vodovod i kanalizacija" poručuju: Smanjen neto gubitak za tri miliona KM
KJKP '' Vodovod i kanalizacija'' u protekloj godini ostvarilo je pozitivne pomake u operativnom i finansijskom poslovanju, pokazao je nedavno usvojeni izvještaj.

Unapređenje poslovanja rezultat je uvećanja količine proizvedene vode i intenzivnijeg pružanja usluga kao što su izrada vodovodne i kanalizacione mreže, čišćenje slivnika, priključaka za vodu i drugih usluga iz segmenta poslovanja preduzeća.

Direktor tog preduzeća Nezir Hadžić je kazao da je dobar poslovni rezultat u 2015. godini posljedica rada svih zaposlenih.

- Ovaj postojeći proces smanjenja rashoda značajno je doprinio smanjenju neto gubitka preduzeća za čak tri miliona KM u odnosu na isti period prethodne godine - istakao je Hadžić.

Najznačajnije uštede su, navodi Hadžić, ostvarene u segmentu materijalnih troškova.

U proteklom periodu Vlada Kantona Sarajevo putem Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture za rekonstrukciju gradske vodovodne mreže izdvojila je sredstva iz namjenskih vodnih naknada od 3,5 miliona KM.

Radi se o rekonstrukciji cjevovoda u svim općinama u Kantonu Sarajevo s kojima su nedavno potpisani i zvanični sporazumi, saopćeno je iz KJKP ''ViK''.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.