10.10.2016. 16:02
0
Putin: Rusija spremna da se pridruži mjerama za smanjenje proizvodnje nafte
Predsjednik Vladimir Putin izjavio je u ponedjeljak da je Rusija, koja nije članica OPEC-a, spremna da se pridruži mjerama na limitiranju proizvodnje nafte, rekavši kako je to jedini način da se balansira tržište nakon produženog perioda niskih cijena.

- U trenutnoj situaciji, vjeruijemo da je zamrazavanje ili smanjenje proizvodnje jedini način održavanja stabilnosti energetskog sektora i ubrzanja rebalansa tržišta - izjavio je Putin na Svjetskom energetskom kongresu u Istanbulu.

Rusija je spremna da se pridruži zajedničkim mjerama na limitiranju proizvodnje, dodao je on, izražavajući nadu da će to dovesti do konkretnih sporazuma na novembarskom sastanku OPEC-a, prenosi  AFP.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.