29.11.2016. 8:32
0
Predstavnički dom PFBiH o rebalansu federalnog budžeta
Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će vanredno zasjedati radi razmatranja odluke o rebalansu ovogodišnjeg budžeta FBiH, te predloženim izmjenama i dopunama o njegovom izvršenju.

Uz to poslanici će se po hitnom postupku očitovati o prijedlogu poslanika Ismeta Osmanovića za izmjene Zakona o Komisiji za vrijednosne papire.

Dokument okvirnog budžeta FBiH za naredni dvogodišnji period uvršten je u dnevni red sjednice, na kojoj je predviđeno i izjašnjavanje o izmjeni Zakona o sistemu i poboljšanju kvaliteta, sigurnosti i akreditaciji u zdravstvu.

U nacrtu su novi federalni zakoni o računovodstvu i reviziji, o bankama i Agenciji za bankarstvo te zakon o izmjenama i dopunama postojećeg zakona o tržištu vrijednosnih papira.

Nakon vanredne sjednice, planirano je da Predstavnički dom u srijedu nastavi jednu od ranije započetih redovnih sjednica.

Preostalo je razmatranje predloženih izmjena zakona o upravljanju otpadom, o transplantaciji organa i tkiva u svrhu liječenja i o izmirenju obaveza po osnovu računa stare devizne štednje u FBiH.

Pred poslanicima će se naći i prijedlozi zakona o upravljanju državnim kapitalom u privrednim društvima u FBiH, o nedopuštenom oglašavanju i o poljoprivrednoj organskoj proizvodnji.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.