6.12.2016. 18:19
0
Nastavlja se pravna bitka između Applea i Samsunga
Vrhovni sud SAD odbacio je presudu Apelacionog suda, kojom južnokorejska kompanija Samsung mora da plati odštetu američkoj kompaniji Apple 399 miliona dolara zbog krađe dizajna iPhonea.

Sudsko vijeće je vratilo slučaj nižem sudu na dalje postupanje, a za ovu odluku glasalo je svih osam sudija. 

Ova odluka dolazi nakon velike pravne bitke između dva najveća svjetska proizvođača pametnih telefona koja je počela 2011. godine kada je Applae tužio Samsung

Nakon suđenja, održanog 2012. godine, sud je odredio da Samsung isplati odštetu Appleu od 930 miliona dolara. 

Apelacioni sud je 2015. godine potvrdio je da je Samsung prekršio zakon, ali je smanjio iznos odštete za 382 miliona dolara jer je utvrdio da izgled iPhonea nije mogao biti zaštićen patentom.

(SRNA)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.