9.5.2017. 15:43
0
Sarajevo: Pojačane kontrole suzbijanja sive ekonomije i rada nacrno u KS
Tržišno-turistički i inspektori rada Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS, obavljajući pojačane inspekcijske nadzore, u posljednjih 20 dana izvršili su ukupno 214 kontrola, a izdata su i 134 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 142.800 KM.

U postupku izvršenih nadzora tržišno-turistički inspektori izdali su 40 prekršajnih naloga, od čega 38 zbog neizdavanja fiskalnog računa, te po jedan prekršajni nalog radi kršenja odredaba Zakona o unutrašnjoj trgovini FBiH i Zakona o kontroli cijena FBiH, s iznosom novčanih kazni od 118.900 KM. Kantonalni inspektori rada su prilikom tih kontrola otkrili 50 radnika nacrno, radi čega su izdali 94 prekršajna naloga u iznosu od 23.900 KM.

Pojačane kontrole, koje inspektori Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS provode s ciljem suzbijanja sive ekonomije i rada nacrno, biće nastavljene i u predstojećem periodu, saopćeno je iz Kantonalne uprave za inspekcijske poslove KS. 

(Fena / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.